Папулярныя Пасты

Выбар Рэдакцыі - 2019

Як аформіць студэнцкую візу ў Фінляндыю?

Калі вы студэнт і не грамадзянін краін-членаў ЕС, то для навучання ў Фінляндыі (на тэрмін навучання больш за тры месяцы) вам неабходна аформіць дазвол на знаходжанне, у народзе гэты дазвол часта называюць студэнцкай візай.

Знаходжанне ў Фінляндыі для студэнта запытваецца, калі:

  • мэта знаходжання ў Суомі - навучанне ў навучальнай установе, у якое заяўнік ужо залічаны;
  • навучанне звязана з атрыманнем вышэйшай або прафесійна-тэхнічнай адукацыі;
  • тып навучальнай установы: вышэйшыя навучальныя ўстановы - універсітэты, вышэйшыя школы, інстытуты, а таксама прафесійна-тэхнічныя вучылішчы;
  • вы ўдзельнічаеце ў праграмах студэнцкага абмену для студэнтаў пералічаных вышэй навучальных устаноў, а таксама для навучэнцаў старэйшых класаў школ, гімназій, ліцэяў.
Чытайце таксама аб іншых відах віз і статусе «А» і «У» фінскай візы.

неабходныя дакументы

Даведка пра паступленне

Даведка, якая пацвярджае паступленне ва ўніверсітэт - першы і самы важны дакумент. На шчасце, лішні раз ехаць за ёй у Фінляндыю не давядзецца. Цалкам дастаткова копіі, якую ВНУ высылае па электроннай пошце.

Даведка аб банкаўскім рахунку

Вам неабходна пацвердзіць, што ў вас ёсць сродкі, каб аплачваць жыллё, прадукты, праезд у грамадскім транспарце на тэрыторыі Суомі і гэтак далей. Такі гарантыяй звычайна служыць даведка аб тым, што на банкаўскім рахунку заяўніка знаходзіцца сума не менш 560 еўра на кожны месяц вучобы ў Фінляндыі ці 6 720 еўра на год.

Калі ВНУ дае сваім студэнтам бясплатнае пражыванне і харчаванне, гэтая сума можа быць зніжана. Можна прынесці выпіску з рахунку ў рублях / далярах, на якім ёсць сума, эквівалентная патрэбнай суме ў еўра.

электронная анкета

Запоўніць анкету можна на сайце. Затым яна выдае і падаецца разам з іншымі дакументамі.

Дзеючы замежны пашпарт

Пашпарт вы толькі прад'яўляеце пры падача дакументаў, пакідаць яго ў прадстаўніцтве Фінляндыі на перыяд разгляду не давядзецца.

Дзве аднолькавыя фатаграфіі

Фатаграфія можа быць чорна-белай або каляровай. Даўнасць фатаграфіі не павінна перавышаць шасці месяцаў. Памер фатаграфіі: вышыня 47 мм, шырыня 36 мм.

Пасведчанне аб папярэднім адукацыі

Гэта можа быць школьны атэстат, дыплом універсітэта, які вы скончылі або даведка з месца працы, калі яна неяк звязана з тэмай вашага навучання. Даведку неабходна перавесці на фінскі, шведскі або англійская мова.

страхавы поліс

Калі тэрмін навучання менш за два гады, сума пакрыцця павінна складаць 100 000 эўра, калі больш за два гады - 30 000 еўра. З чым звязаная такая розніца? Студэнт, які навучаецца ў Фінляндыі даўжэй, чым 24 месяца, лічыцца асобай, якія пастаянна пражываюць у постаці, і можа карыстацца бясплатнымі паслугамі муніцыпальнай сістэмы аховы здароўя.

330 еўра

Гэтую суму вам таксама неабходна мець з сабой для аплаты разгляду вашага заявы. Для непаўналетніх - 230 еўра. Аплата за разгляд заявы вырабляецца ў рублях па курсе банка на дзень аплаты па квітанцыі, выдадзенай прадстаўніцтвам Фінляндыі.

Для непаўналетніх (дзеці да 18 гадоў)

  • Арыгінал пасведчання аб нараджэнні
  • Згоду бацькоў (трэба пераводзіць на фінскі, шведскі або англійская мова)

Звярніце ўвагу

У заяве аб выдачы дазволу на знаходжанне для непаўналетняга студэнта павінен паставіць свой подпіс адзін з бацькоў.

Куды падаваць дакументы?

Падаваць дакументы трэба асабіста ў адно з прадстаўніцтваў Фінляндыі за мяжой. Гэта Пасольства Фінляндыі ў Маскве, Генеральнае консульства ў Санкт-Пецярбургу, а таксама ў консульства ў Мурманску і Петразаводску.

Вы студэнт, і вы хочаце працаваць

Студэнцкая віза дазваляе адначасова грызці граніт навукі і працаваць. Аднак працоўныя будні навучэнцаў звязаны з сур'ёзнымі абмежаваннямі:

  • вы можаце ўладкавацца толькі на пасаду, звязаную з вашым навучаннем (напрыклад, вывучаеце гасцінічны бізнес - падпрацоўваў у гатэлі);
  • працаваць можна не больш за 25 гадзін у тыдзень (выключэнне летнія вакацыі, калі працаваць можна без абмежаванняў).

Колькі чакаць студэнцкую візу?

Для здачы экзаменаў у вышэйшую навучальную ўстанову Суомі досыць звычайнай турыстычнай візы.

Вы паступілі? Спяшайцеся сабраць усе дакументы на афармленне дазволу на знаходжанне ў краіне на падставе вучобы. Улетку і ўвосень Міграцыйная служба Фінляндыі моцна загружаная працай, і можа разглядаць дакументы даўжэй чым звычайна. Ніякія просьбы, надрукаваць білеты на цягнік або самалёт у Суомі, не дапамогуць.

Першы дазвол на знаходжанне выдаецца звычайна тэрмінам на адзін год. Неабходна загадзя да заканчэння тэрміну дзеяння дазволу падаваць у паліцыю заяву на яго падаўжэнне і паклапаціцца аб тым, каб заяўнік меў сапраўднае медыцынскае страхаванне на працягу ўсяго перыяду знаходжання ў Фінляндыі.

Калі не паспееце зрабіць яе своечасова, у горшым выпадку гэта можа стаць падставай для спынення вучобы, у лепшым - вы не зможаце выязджаць за межы Фінляндыі, пакуль не будзе гатовы новы дазвол на знаходжанне.

Loading...

Пакіньце Свой Каментар