Папулярныя Пасты

Выбар Рэдакцыі - 2019

Дакументы для атрымання візы ў Фінляндыю

З артыкула вы даведаецеся, якія дакументы патрэбныя на фінскую візу для дарослых і дзяцей, а таксама якія патрабаванні вылучаюцца гэтых дакументах.
віза

У вас ёсць прапіска ў Паўночна-Заходняй акрузе РФ

Вам патрэбныя наступныя дакументы:

  • Запоўненая і падпісаная анкета-заява
  • Замежны пашпарт
  • Фатаграфія - 1 шт.
  • Копія грамадзянскага пашпарта (1 шт.)
  • Страхавой медыцынскі поліс для якія выязджаюць за мяжу (арыгінал + копія)

Патрабаванні да вышэйвыкладзеных дакументах

пашпарт

Тэрмін дзеяння вашага пашпарта павінен складаць не менш за 3-х месяцаў з дня заканчэння тэрміну візы. Калі віза афармляецца ў новы замежны пашпарт, то стары пашпарт таксама неабходна прынесці з сабой.

фотаздымак

Наглядны прыклад правільнай фатаграфіі: інструкцыя аб асабістай фатаграфіі візу.

Фатаграфія павінна быць:

  • каляровая фатаграфія пашпартнага фармату, па якой можна ідэнтыфікаваць асобу;
  • даўнасць фатаграфіі не больш за шэсць месяцаў, памер фатаграфіі 47 х 36 мм;
  • фонавы колер павінен быць аднакаляровым, светла-шэрым;
  • фатаграфія павінна быць дакладнай, пазіцыя галавы анфас (твар прама);
  • выраз твару павінна быць нейтральным, вочы адчыненыя, погляд накіраваны прама ў аб'ектыў.

поліс

Страхавы поліс павінен пакрываць ўвесь тэрмін дзеяння візы, якая запытваецца і ўсю тэрыторыю дзеяння Шэнгенскага пагаднення.

Поліс павінен мець ліміт страхавой сумы не менш за 30 000 еўра. Ён таксама павінен пакрываць выдаткі ў экстраных выпадках, падчас захворванняў або няшчасных выпадкаў, ўключаць выдаткі на медыцынскую рэпатрыяцыю да месца пастаяннага пражывання застрахаванай асобы або пасмяротную рэпатрыяцыю.

Дакументы для дзіцяці малодшай 18 гадоў

  • Асобнае візавая заява
  • Пасведчанне аб нараджэнні (копія і арыгінал)
  • Натарыяльна завераную згоду ад бацькоў (калі дзіця едзе адзін) / другога з бацькоў (калі дзіця едзе з адным з бацькоў) / апекуна

Тэрмін дзеяння заверанага згоды не павінен перавышаць 1 года з моманту яго выдачы.

  • Копіі віз бацькоў (калі дзіця едзе за мяжу з абодвума бацькамі)

Для кожнага дзіцяці, упісанага ў замежны пашпарт аднаго з бацькоў, патрэбна асобная анкета і асобная віза. Віза ўклейваецца ў пашпарт, у які дзіця ўпісаны.

У вас часовая рэгістрацыя ў Санкт-Пецярбургу

Для атрымання візы неабходна падаць афіцыйную даведку з месца працы ці вучобы.

З працы

У даведцы павінны быць указаны рэквізіты арганізацыі, Прозвішча, імя заяўніка, звесткі пра тое, што заяўнік працуе ў дадзенай арганізацыі аж да цяперашняга часу, дата паступлення на пасаду. Даведка павінна быць заверана подпісам адказнай асобы, а таксама пячаткай. Тэрмін дзеяння даведкі з моманту выдачы - 1 месяц.

З вучобы

Стандартная даведка з навучальнай установы, якая пацвярджае, што яны з'яўляюцца навучэнцамі вочнага аддзялення.

Вы прапісаны ў іншым акрузе РФ

Вашы дакументы вы павінны падаваць у амбасаду Фінляндыі ў Маскве ў Маскве ці візавы цэнтр Фінляндыі ў Маскве:

  • Запоўненая і падпісаная анкета-заява
  • Замежны пашпарт
  • Фатаграфія - 1 шт.
  • Страхавой медыцынскі поліс для якія выязджаюць за мяжу (арыгінал + копія)

Плюс да стандартнага пакета дакументаў вам пажадана мець:

  • Раздрукаванае пацвярджэнне броні гасцініцы або ліст ад акрэдытаванай турыстычнай фірмы. Спіс ёсць на сайце амбасады.
  • Запрашэнне або кантактную інфармацыю і дату нараджэння таго, хто вас запрасіў (калі вы едзеце ў госці па запрашэнні).

Патрабаванні да паказаных дакументаў такія ж, як і для грамадзян Паўночна-Заходняй федэральнай акругі.

Звярніце ўвагу

Жыхары Калінінградскай вобласці падаюць дакументы ў Генеральнае консульства Літвы ў Калінінградзе.

Жыхары Мурманскай абласцей звяртаюцца ў Мурманск, у прадстаўніцтва консульства Фінляндыі.

Жыхары рэспублікі Карэлія афармляюць фінскую візу Петразаводску, у прадстаўніцтве консульства Фінляндыі.

Глядзіце відэа: Нас не пустили во Вьетнам! Вьетнамская ВИЗА 2017-правила въезда, ночевка в аэропорту Хошимина (Лістапада 2019).

Loading...

Пакіньце Свой Каментар