Папулярныя Пасты

Выбар Рэдакцыі - 2019

Віды фінскіх віз

Віды фінскіх віз адрозніваюцца адзін ад аднаго, перш за ўсё, прычынамі вашага ўезду на тэрыторыю Фінляндыі. Самая папулярная фінская віза сярод расейцаў, вядома, турыстычная мульцівізы.

Мульцівізы для турыста

Тэрмін дзеяння такой візы, як правіла, ад паўгода да года - гэта той перыяд, у які вы можаце ўязджаць на тэрыторыю Фінляндыі і іншых краін Шэнгена. Не забывайце. Што ў мульцівізы ёсць яшчэ колькасць дзён знаходжання - гэтая лічба кажа вам пра тое, колькі дзён вы можаце знаходзіцца на тэрыторыі Фінляндыі ці іншых шэнгенскіх краін.

Напрыклад, гадавая мульцівізы можа быць адкрыта на 180 дзён знаходжання.

доўгатэрміновая віза

Па сутнасці, гэта тая ж турыстычная мульцівізы, але выдаецца яна на тэрмін больш за адзін год. Атрымаць такую ​​фінскую візу вельмі складана. Але бізнесменам і тым, у каго ёсць нерухомасць у Суомі, паспрабаваць варта.

Дазвол на знаходжанне

Як і віза, дазвол на знаходжанне з'яўляецца дазволам на ўезд і знаходжанне ў краіне. Розніца толькі ў тым, што такое знаходжанне ў Фінляндыі разлічана на тэрмін больш за тры месяцы. Гэта можа быць так званая працоўная віза, студэнцкая віза, а таксама дазвол на знаходжанне на падставе сямейных сувязяў.

Тэрміны знаходжання «А» і «У»

Дазвол на знаходжанне можа мець альбо статус «А», альбо статус "В". Ад маленькай літары залежыць тэрмін, На працягу якога вы зможаце працаваць на тэрыторыі Фінляндыі, і правы і льготы, Якімі вы зможаце карыстацца.

Статус «А»

Гэта бесперапыннае дазвол на знаходжанне на 4 гады. Яго можна падоўжыць не больш чым на чатыры гады за адзін раз.

Як правіла, такі статус атрымліваюць тыя, хто ўжо адпрацаваў нейкі тэрмін у Суомі па статусе «У», і атрымаў пастаянны працоўны кантракт. Шчаслівы ўладальнік статусу «А» валодае ўсімі правамі і льготамі грамадзяніна Фінляндыі, выключаючы магчымасць бязвізавага ўезду ў некаторыя краіны, і, зразумела, права галасаваць на выбарах.

Ён можа аддаць дзяцей у мясцовы садок і ў школу, прапісацца ў Фінляндыі і нават атрымліваць дапамогу на біржы працы. Пасля таго як вы паспяхова прапрацавалі з візай «А» ў Фінляндыі ўсе чатыры гады, у вас з'яўляецца цэлых два варыянты. Вы можаце альбо абмяняць яе на новую, альбо аформіць сталы від на жыхарства (статус «Р»), здаць экзамен па фінскаму мове і падаць дакументы на атрыманне грамадзянства.

Падстава для бесперапыннага дазволу (Статус «А») таксама можа мяняцца: дазвол на знаходжанне ў дачыненнi да работы можа стаць дазволам на падставе ўступлення ў шлюб.

Статус "В"

Гэта часовае дазвол на знаходжанне ў краіне. Падоўжыць яго можна звычайна на адзін год за адзін раз.

Гэта дазвол заўсёды выдаецца на пэўны тэрмін. Яно можа выдавацца на адзін год ці на тэрмін менш або больш, калі працягласць знаходжання, напрыклад, па прычыне работы або вучобы карацей або даўжэй.

Іншаземец, які мае часовае дазвол, можа запытаць бесперапыннае дазвол, калі падстава для знаходжання ў краіне з часам змянілася, напрыклад, з-за ўступлення ў шлюб.

Калі вы адпраўляецеся працаваць у Фінляндыю першы раз, хутчэй за ўсё, вам выдадуць менавіта статус "В".

Глядзіце відэа: Акордеоніста Ігоря Завадського визнали невинним (Красавік 2019).

Пакіньце Свой Каментар